Recept za neodoljive kolutiće luka sa mocarelom!
Sastojci (za 9 kolutića):
- 2 velika bela luka
- 3 kriške mocarela sira
- 2 šolje brašna (250 g)
- 5 jaja
- 2 šolje prezle (230 g)
- ulje, za prženje
- marinara sos
Priprema:
Ogulite i isecite luk na kolutove od 1 centimetar. Odvojite prstenove, pa isecite mocarelu na 4 jednake trake. Stavite manji prsten luka u sredinu većeg. Popunite razmak između prstenova trakama mocarele. Ako hoćete još punije kolutiće, koristite dva sloja sira. Ponovite isti proces sa preostalim kolutima luka i zamrznite ih na 1 sat. Stavite brašno, jaja i prezle u tri odvojene činije. Svaki pripremljeni kolut prvo premažite brašnom. Zatim umočite u jaja, pa u prezle, pa opet u jaja i poslednji put u prezle. Ponovite sa preostalim kolutovima luka i opet stavite u zamrzivač. Napunite veliki lonac uljem i stavite na srednje jaku vatru dok ne dostigne 175˚C. Pržite kolutiće dok ne poprime zlatno smeđu boju, pazeći da ih ne pržite predugo jer sir može potpuno da iscuri. Ocedite na papirnom ubrusu, pa poslužite uz marinaru!
Prijatno! Ovaj Tasty recept će vas oduševiti!