Recept za medeno srce: Ukusan i izdašan kolač!

canva
Medeno srce je kolač koji se često konzumira za vreme posta. Njegova priprema je veoma jendostavna, a od sastojaka vam je potrebno ono što inače imate u kući
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 1 kašika pekmeza po izboru
  • 250 g brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Za premaz:

  • 3 kašike pekmeza

Za glazuru:

  • 100 g posne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

  1. Kakao, sodu bikarbonu, brašno i cimet pomešati.
  2. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke.
  3. Smesu ručno izmiksati i izručiti u podmazan pleh.
  4. Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta.
  5. Vruć kolač premazati pekmezom.
  6. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs