Recept za gulaš koji će vas ugrejati ove zime!

canva
Mađarska kuhinja širom sveta je poznata po začinjenim jelima, a ukus koji Mađari najviše preferiraju je ljuto. Ono što nas uvek asocira na Mađarsku kuhinju zasigurno je gulaš. Fini začini, povrće, slatka paprika, meso isečeno na kockice... Ali ovaj put meso ćemo koristiti u malo drugačijem obliku
Vidi originalni članak

Kada je ovaj recept u pitanju, nasuprot seckanoj junetitni, reč je o mlevenoj. Takođe, kako piše MissGastro, ovo jelo bi trebalo da bude nešto pikantnije, ali izbor je na vama. Ukoliko ste ljubitelj nekih drugih začina, slobodno ih dodajte ovom jelu i dobićete jedinstveni, samo svoj recept!

Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 250 g krompira
  • 100 g šampinjona 2 kašičice ulja od repice
  • 400 g mlevene junetine
  • 200 g pasiranog paradajza 
  • 500 ml soka od paradajza
  •  300 ml temeljca
  • 2 kašike ljute mlevene paprike
  •  1 kašika suvog majorana
  • 1 kašičica kumina
  • naribana korica od pola limuna
  • 100 zamrznutog graška
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Izgnječiti beli luk, a crni naseckati. Krompir i šargarepu oguliti i narezati na kockice. Šampinjone očistiti i iseći na četvrtine. Zagrejati ulje pa malo popržiti meso da postane rastresito. Umešati luk,  povrće i krompir pa sve zajedno dinstati par minuta. Dodati pasirani paradajz i sok od paradajza kao i temeljac, alevu papriku, majoran, kumin i koricu limuna. Poklopiti i kuvati 30-40 minuta. Pred kraj kuvanja dodati grašak. Po potrebi još začinite kako biste dobili želejni ukus.

Prijatno!

 

Obožavaš da pevaš? Sanjaš o nastupu na velikoj sceni? Vreme ti je da se prijaviš na novi muzički show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži šta znaš!

Poseti www.roosvaaj.rs