Recept za gulaš koji će vas ugrejati ove zime!
Kada je ovaj recept u pitanju, nasuprot seckanoj junetitni, reč je o mlevenoj. Takođe, kako piše MissGastro, ovo jelo bi trebalo da bude nešto pikantnije, ali izbor je na vama. Ukoliko ste ljubitelj nekih drugih začina, slobodno ih dodajte ovom jelu i dobićete jedinstveni, samo svoj recept!
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 250 g krompira
- 100 g šampinjona 2 kašičice ulja od repice
- 400 g mlevene junetine
- 200 g pasiranog paradajza
- 500 ml soka od paradajza
- 300 ml temeljca
- 2 kašike ljute mlevene paprike
- 1 kašika suvog majorana
- 1 kašičica kumina
- naribana korica od pola limuna
- 100 zamrznutog graška
- so i biber po ukusu
Priprema:
Izgnječiti beli luk, a crni naseckati. Krompir i šargarepu oguliti i narezati na kockice. Šampinjone očistiti i iseći na četvrtine. Zagrejati ulje pa malo popržiti meso da postane rastresito. Umešati luk, povrće i krompir pa sve zajedno dinstati par minuta. Dodati pasirani paradajz i sok od paradajza kao i temeljac, alevu papriku, majoran, kumin i koricu limuna. Poklopiti i kuvati 30-40 minuta. Pred kraj kuvanja dodati grašak. Po potrebi još začinite kako biste dobili želejni ukus.
Prijatno!