Recept za gozleme: Turske palačinke mekane kao duša!

canva
Savršen i brz doručak kao onaj nedeljni je nešto najbolje što možete napraviti za sebe tokom sadmice. Upravo iz tog razloga delimo sa vama ovaj recept za brze turske palačinke
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 150 ml vode
  • kašičica suvog kvasca
  • pola kašičice soli
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike jogurta
  • 150 g kačkavalja

Priprema:

  1. U mlaku vodu dodajte suvi kvasac, brašno i so i zamesite meko testo. Prekrijte ga pamučnom krpom i ostavite da odstoji pola sata, dok se količina testa ne udvostruči.
  2. Nadošlo testo podelite na četiri dela, razvaljajte oklagijom i premažite prelivom koji ste napravili od ulja i jogurta.
  3. Na polovinu svakog dela testa stavljajte krupnije izrendan kačkavalj, pa preklopite drugim delom testa, pritisnite prstima sa strane i opet ostavite da odstoji desetak minuta.
  4. Tiganj premažite uljem, dobro zagrejte, pa spuštajte gozleme i pecite sa obe strane dok ne porumene.
  5. Izvadite ih iz tiganja, secite na polovine i služite uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs