Recept za domaće riblje ćevape

Za sve one koji obožavaju ribu, ovo je sjajan recept! Napravite domaće riblje ćevape koji će se dopasti čak i najmlađima. Recept je veoma jednostavan, a ukus će vas raspametiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g očišćene ribe koju volite
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 100 g prezli
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 g rendanog parmezana
  • malo ulja
  • malo rendane korice limuna
  • so
  • biber

Priprema:

  1. Očišćenu ribu sameljite sa solju, biberom, origanom i paprikom, pa potom prebacite u činiju. Dobro sve sjedinite.
  2. Umutite jaje u jednoj činiji, a u drugoj pomešajte prezle, rendani parmezan i rendanu koricu limuna.
  3. Od ribe formirajte štapiće željenog oblika i veličine. Prvo uvaljajte ćevape u brašno, pa u jaje i onda u činiju sa prezlama. Potrudite se da sa svih strana bude riblji štapić dobro "oblepljen".
  4. Pripremljene štapiće ređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i premažite sa par kapi ulja. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni, dok ne porumene. Kada budu gotovi, pospite malo limunovog soka preko njih kako bi bili hrskavi.
  5. Poslužite uz prilog i salatu po želji!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs