Recept za domaće riblje ćevape
Za sve one koji obožavaju ribu, ovo je sjajan recept! Napravite domaće riblje ćevape koji će se dopasti čak i najmlađima. Recept je veoma jednostavan, a ukus će vas raspametiti
Sastojci:
- 500 g očišćene ribe koju volite
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 100 g prezli
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 150 g rendanog parmezana
- malo ulja
- malo rendane korice limuna
- so
- biber
Priprema:
- Očišćenu ribu sameljite sa solju, biberom, origanom i paprikom, pa potom prebacite u činiju. Dobro sve sjedinite.
- Umutite jaje u jednoj činiji, a u drugoj pomešajte prezle, rendani parmezan i rendanu koricu limuna.
- Od ribe formirajte štapiće željenog oblika i veličine. Prvo uvaljajte ćevape u brašno, pa u jaje i onda u činiju sa prezlama. Potrudite se da sa svih strana bude riblji štapić dobro "oblepljen".
- Pripremljene štapiće ređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i premažite sa par kapi ulja. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni, dok ne porumene. Kada budu gotovi, pospite malo limunovog soka preko njih kako bi bili hrskavi.
- Poslužite uz prilog i salatu po želji!
Prijatno!
#riba
#jela od ribe
#riblji specijaliteti
#domaća kuhinja
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema