RECEPT: Neobično preukusan čizkejk sa kajsijama
Sastojci:
- 150 grama mlevenog keksa
- 10 kašika soka od kajsija
- 70 grama margarina
- 200 grama krem sira
- 1 vanilin šećer
- 5 grama želatina
- 250 grama biljne pavlake
- 100 grama šećera
- 250 grama kajsija
- 50 ml vode
- 5 grama želatina
- 2 kašike šećera
Priprema:
Prvo, oljuštite i očistite kajsije od koštica, a zatim ih izblendajte. Dodajte malo šećera i kuvajte smesu na laganoj vatri 10 minuta. U međuvremenu, pripremite želatin tako što ćete ga preliti vodom i ostaviti da nabubri, a zatim ga umešajte u fil sa kajsijama, ali tek kad skinete smesu sa ringle. Nakon toga, istopite margarin i pomešajte ga sa mlevenim keksom i sokom od kajsija. Utisnite ovu smesu u kalup kako biste formirali bazu čizkejka. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i dodajte krem sir. U posebnoj posudi, pripremite beli fil tako što ćete preliti želatin sa malo vode, pustiti da nabubri, a zatim ga izmiksajte sa belim filom. Složite beli fil preko mlevenog keksa u kalupu. Kada se fil sa kajsijama ohladi, rasporedite ga preko belog fila i dobro rashladite čizkejk. Sada je vreme da se opustite i uživate u ovom osvežavajućem desertu. Prijatno!