RECEPT: Neobično preukusan čizkejk sa kajsijama

canva
Uživajte u neodoljivom spoju kremastog čizkejka i sočnih kajsija sa našim ukusnim receptom. Ovaj desert je prava poslastica koja će zadovoljiti vašu želju za slatkim, dok istovremeno donosi osvežavajući voćni ukus. Savršen za posebne prilike ili jednostavno kao slatki tretman za sebe, ovaj čizkejk će očarati vaše čulo ukusa i oduševiti sve ljubitelje kremastih poslastica
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 grama mlevenog keksa
  • 10 kašika soka od kajsija
  • 70 grama margarina
  • 200 grama krem sira
  • 1 vanilin šećer
  • 5 grama želatina
  • 250 grama biljne pavlake
  • 100 grama šećera
  • 250 grama kajsija
  • 50 ml vode
  • 5 grama želatina
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Prvo, oljuštite i očistite kajsije od koštica, a zatim ih izblendajte. Dodajte malo šećera i kuvajte smesu na laganoj vatri 10 minuta. U međuvremenu, pripremite želatin tako što ćete ga preliti vodom i ostaviti da nabubri, a zatim ga umešajte u fil sa kajsijama, ali tek kad skinete smesu sa ringle. Nakon toga, istopite margarin i pomešajte ga sa mlevenim keksom i sokom od kajsija. Utisnite ovu smesu u kalup kako biste formirali bazu čizkejka. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i dodajte krem sir. U posebnoj posudi, pripremite beli fil tako što ćete preliti želatin sa malo vode, pustiti da nabubri, a zatim ga izmiksajte sa belim filom. Složite beli fil preko mlevenog keksa u kalupu. Kada se fil sa kajsijama ohladi, rasporedite ga preko belog fila i dobro rashladite čizkejk. Sada je vreme da se opustite i uživate u ovom osvežavajućem desertu. Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs