Recept: Lamingtoni čupavci sa punjenjem od jagoda!

Iako nam na sam spomen Australije padaju na pamet koralni grebeni, plaže i kenguri, Australija ima da ponudi i odličnu domaču kuhinju. Kako sama kuhinja nema neku dugu istoriju, ipak se tu mogu naći autentični recepti koji osvajaju na prvi zalogaj, a jedan od njih se lamingtoni
Vidi originalni članak

Ovaj desert datira s kraja 19. i početka 20. veka, a verzija o nastanku je puno, kaže MissGastro. Nečemo se osvrtati na njih jer ponekad nije vaćno poreklo, nastanak i razvoj, več da samo zgrabimo to parče sočnog i ukusnog kolača!

Sastojci:

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 350 g glatkog brašna
  • 400 g šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 4 jaja
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstphvat soli
  • 230 ml mleka
  • 2 kašike džema od jagoda
  • 450 g kokosovog brašna
  • 200 g crne čokolade

Priprema:

  1. U posudi pomešati 200g maslaca i šećer pa mutiti dok se ne dobije penasta smesa. Dodati vanilu i jaja muteći sve vreme dok se ne dobije kompaktna smesa.
  2. U drugoj posudi pomešati prosejano brašno, prašak za pecivo i so pa polako dodavati smesi od jaja i maslaca i dodavati mleko.
  3. Dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na pek papiru na 160 stepeni.
  4. Kada se ispeku, kore ostaviti dase prohlade pa jednu nazati džemom od jagode, a drugu staviti odozgo pa sve iseći na kockice. 
  5. Čokoladu sa malo maslaca otopiti na pari pa u nju utapati kocke, a zatim ih valjati u kokos. 

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs