RECEPT: Hrskava pohovana riba sa umakom od limete!

Ovaj obrok čiji se recept nalazi pred vama obiluje proteinima i neophodnim amino- kiselinama upravo zbog ribe koja nije toliko poznata na našim prostorima. U pitanju je aljaška kolja, slična osliću, ali mnogo više nalik bakalaru. Možete je pronaći u marketima u obliku fileta. Ovaj recept za pohovanu ribu sa umakom od limete će vas oduševiti
Vidi originalni članak

Dodatni plus je to što što ćete dobiti spolja hrskavu, a iznutra mekanu ribu, piše MissGastro.

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 2 jaja
  • so i biber
  • 4 fileta aljaške kolje (oko 150 g)
  • 3 kašike brašna
  • 80 g prezli
  • 3 kašike maslaca
  • 2 limete
  • 1 kašika šećera
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike milerama

Priprema:

  1. Oprani krompir stavite da se kuva u ljusci oko 25 minuta. Za to vreme, operite filete ribe i prosušite ih ubrusom, poslote i pobiberite. Uvaljajte ribu u brašno, zatim u umućena jaja pa u prezle. Stavite filete na toplo i pržite ih u dubokom ulju oko 3 minuta sa obe strane. 
  2. Limetu ogulite tako da uklonite sav beli deo, pa izrežite filete i sačuvajte sok koji se ocedio tom prilikom. 
  3. U šerpici karamelizujte šećer pa dodajte sok od limete. Kada se otopi sve, umaku dodajte kriške limete. 
  4. Iscedite kuvani krompir i oljuštite ga. Zgnječite, dodajte mleko i mileram pa napravite pire mikserom uz začine po želji. 
  5. Pohovanu ribu poslužite uz pire i umak od limete. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs