Rashladite se uz sočne ledene kocke!
Sastojci:
Za patišpanj:
- 6 jaja
- 6 kašike brašna
- 6 kašike šećera
- 3 kašike kakaoa
- 1/2 praška za pecivo
- Za šerbet:
- 400 ml vode
- 14 kašika šećera
Za fil:
- 1 l mleka
- 12 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 1 margarin
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 1 kašika margarina
- 4 kašike mleka
- 4 kašike ulja
Priprema:
Ova mera je za pleh dimenzija 37 x 25 x 5 cm. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg, dodajte žumanca, pa sjedinite. U tu smesu dodajte brašno, kakao i pola količine peciva. Ispecite na 220°C. Dok se patišpanj peče, pripremite šerbet. Kuvajte šerbet dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i isključite nakon nekoliko minuta. Prelijte topli šerbet preko toplih patišpanja. Za glazuru, pomešajte 12 kašika šećera, 13 kašika brašna i malo mleka, pa zakuvajte u preostalom mleku. Mešajte na niskoj temperaturi dok se fil ne zgusne. Umutite margarin, šećer u prahu i vanilin šećer. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte umućeni margarin. Nanesite fil preko patišpanja. Nanesite glazuru, a otopljenu čokoladu koristite za završni detalj. Pri sečenju, držite nož uspravno i povremeno ga nakvasite za savršene rezove. Nemojte da zaboravite da se ledene kocke služe potpuno hladne, tako da im dajte malo više vremena u frižideru.
Prijatno!