Punjene tikvice na ovaj način su pravi specijalitet!

canva
Izgleda da je tikvica najpopularnije letnje povrće pored paradajza. Varijacija i specijaliteta sa tikvicama ima bezbroj, ali danas sa vama delimo jedan malo drugačiji recept, a u pitanju su punjene tikvice na grčki način
Vidi originalni članak

Iako vam se letovanje možda završilo, evo načina da se uz jednostavan ručak na trenutak vratite u Grčku, makar u mislima i čujete kako talasi udaraju u obalu...

Sastojci:

  • 6 manjih tikvica 
  • 1 šolja pirinča
  • 1 veći crveni luk, sitno iseckan
  • 2 čena bijelog luka, sitno iseckana
  • 2 paradajza, sitno iseckana
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje sveže iseckanog peršuna
  • 1/4 šolje sveže iseckane nane
  • so i biber po ukusu
  • 1 šolja pilećeg bujona

Priprema:

  1. Isijecite vrhove tikvica i pažljivo ih izdubite kašikom kako biste napravili prostor za punjenje nalik posudi.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite crveni luk i beli luk dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte pirinač i paradajz, pa dinstajte još nekoliko minuta. Začinite solju, biberom, peršunom i nanom.
  4. Tikvice ounite pripremljenim nadevom i stavljajte ih u vatrostalnu posudu ili tepsiju.
  5. Prelijte punjene tikvice sa bujonom i pokrijte posudu aluminijumskom folijom.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, a zatim otkrijte foliju i pecite još 15 minuta da tikvice postanu meke i zlatno smeđe.
  7. Poslužite uz grčki jogurt.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs