Punjene jabuke: desert koji ceo Balkan obožava!

canva
Iako podsećaju na tufahije, ove jabuke su punjene šećerom, a u nekim prošlim vremenima su bile omiljena poslastica svih Jugoslovena i mogle su se naručiti u mnogim poslastičarnicama. Danas ih se mnogi nostalgično sećaju pa smo odlučili da im pokažemo ovaj recept, ali i da mlađim čitaocima damo sjajnu ideju kako da se zaslade
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 kisele jabuke
  • 4 kašičice šećera
  • 1/4 kašičice cimeta x 4
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Isecite gornje delove jabuka i ostavite ih sa strane, a potom uklonite semenke i deo oko njih.
  2. Stavite po kašičicu šećera u svaku jabuku pojedinačno, pa pospite malo cimeta preko. Jabuke zatvorite isečenim gornjim delovima.
  3. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Pospite jabuke šećerom u prahu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs