Prolećni kolač sa omiljenim voćem će vas raspametiti!

canva
Jagode važe za jedno od omiljenog voća u celom svetu, a kada sezona krene kod nas pa se pijace i marketi samo crvene od slatkih malih plodva, ideja nikada dosta kakav desert bismo mogli od njih da napravimo. Iako ih u ovom kolaču nema puno, verujte nam da mu baš one daju tu posebnu notu
Vidi originalni članak

Ovaj kolač je veoma ukusan i jednostavan za pravljenje, a kada ga jednom probate, on će postaviti standarde kada su u pitanju drugi kolači koje volite, pišecMissGastro.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 3/4 šoljice kristal šećera
  • Pola šoljice rastopljenog maslaca
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3/4 šoljlice glatkog brašna
  • 2 šoljlice toplog mleka
  • narezane jagode
  • šećer u prahu

Priprema:

  1. Odvojite belanca od žumanaca pa zajedno sa šećerom mutite žumanca sobne temperature na srednjoj brzini oko 5 minuta. Umućenoj smesi dodajte ekstrakt vanile i maslac pa nastavite sa mućenjem dok se sve lepo ne sjedini.
  2. Dodajte brašno i mutite još minut na najmanjoj brzini i dodajte mleko.
  3. Sa strane umutite belanca u čvrst sneg pa ih polako špatulom sjedinite sa prethodno pripremljenim filom.
  4. U nauljen pleh dimenzija 20x 20cm sipajte masu i pecite oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Kolač je gotov onda kada dobije zlatnu koricu, a stranice počnu da se odvajaju od zidova pleha.
  5. Kolač dekorišite jagodama i pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs