Preukusni raspucanci sa čokoladom bez po muke!

canva
Ovi predivni kolačići su spolja hrskavi, unutra mekani i toliko su krhki da se jednostavno tope u ustima. Raspucani beli pokrivač od šećera u prahu daje im poseban šmek i nekako asocira na zimski period zbog čega ove kolačiće vrlo često možete naći na prazničnim trpezama!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 210 g oštrog brašna

  • 220 g crne čokolade za kuvanje

  • 55 g maslaca

  • 100 g šećera

  • 2 jaja

  • 1/2 kašičice praška za pecivo

  • prstohvat soli

  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

U veću posudu siprajte brašno, so i prašak za pecivo. Rastopite čokoladu sa maslacem na pari. Izmutite jaja sa šećerom dok smesa ne posvetli i šećer se potpuno ne rastopi. Dodajte rastopljenu čokoladu u smesu sa jajima. Ručno umešajte deo po deo brašna dok se sve ne poveže. Prekrijte je folijom i ostavite u frižideru najmanje 4 sata. Izvadite smesu i oblikujte male kuglice rukama, pa ih uvaljajte u šećer u prahu. Posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje sa dosta razmaka. Pecite 10 minuta u rerni već zagrejanoj na 170°C. Sačekajte da se pečeni keksići ohlade i nakon toga ih držite u zatvorenoj posudi. 

via GIPHY

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs