Predivne prolećne rolnice u našoj izvedbi!

canva
Hrskavo pecivo punjeno povrćem je odličan izbor za doručak, ali i za večeru. Uz soja sos kao obavezan umak za ovo jelo, oduševićete sve oko sebe. Prema originalnom receptu, prolećne rolnice sadrže cimet, ali ako ne volite ovakvu kombinaciju ukusa i mirisa, slobodno ga izostavite
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g povrća - kupus, šargarepa, praziluk
  • 2 čena belog luka ili 1 mladi beli luk
  • vezica mladog crnog luka
  • biber
  • so
  • suvi biljni začin
  • 6 kašika ulja
  • 3 kašike soja-sosa
  • 2 kašike meda
  • cimet (po ukusu i po želji)

Priprema:

  1. Izrendajte kupus i šargarepu, a praziluk, beli i crni luk iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, stavite sve vrste luka da se dinstaju, a onda dodajte izrendan kupus i šargarepu i dinstajte još maksimalno pet minuta.
  2. Dodajte soja-sos, biber, so, suvi biljni začin i med, pa sve dobro promešajte.
  3. U plitku posudu sipajte preostalo ulje, dodajte mu malo vode i promešajte.
  4. List kore za pitu isecite na četiri dela, poprskajte mešavinom vode i ulja, pa stavite malo fila i zavijte rolnicu. Na isti način utrošite sve pripremljene kore i fil.
  5. Rolnice ređajte u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs