Pravi recept za posne sarme koje će vas oduševiti

printscreen/canva
Kada su u pitanju praznici kada jedemo puno mesa, nekad nam treba i odmor pa tražimo posne alternative. Posne sarme ne možete da ne vidite na trpezi, zato što ih svi obožavaju. Priča je uvek ista - koliko brzo se iznesu na sto, toliko brzo i nestanu. Pratite ove korake i svi će vam zavideti na sarmicama!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • kiseli kupus
  • 2 praziluka
  • 100 grama dimljenog lososa 
  • 100 g pirinča
  • 450 g mlevenih oraha
  • 1 šargarepa
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica suvog začina
  • 3 čena belog luka
  • 2 crna luka

Priprema:

Crni luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Kada to omekša, dodajte i seckanu šargarepu i posolite po svom nahođenju. Zatim dodajte pirinač (obavezno ga operite) i sve dobro promešajte. Nakon par minuta dodajte mlevene orahe i pospite ih suvim začinom i biberom. Celu smesu dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Dodajte cepkani losos i opet dobro sjedinite. Kiseli kupus očistite, operite i držite u mlakoj vodi nekih pola sata, pa punite liske i rolajte. Ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv koje ste napravili tako što ste pomešali mleveni beli luk, vodu i slatku papriku. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

Originalan recept pronađite na Kuriru!

Poseti www.roosvaaj.rs