Pravi recept za posne sarme koje će vas oduševiti
Kada su u pitanju praznici kada jedemo puno mesa, nekad nam treba i odmor pa tražimo posne alternative. Posne sarme ne možete da ne vidite na trpezi, zato što ih svi obožavaju. Priča je uvek ista - koliko brzo se iznesu na sto, toliko brzo i nestanu. Pratite ove korake i svi će vam zavideti na sarmicama!
Sastojci:
- kiseli kupus
- 2 praziluka
- 100 grama dimljenog lososa
- 100 g pirinča
- 450 g mlevenih oraha
- 1 šargarepa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica suvog začina
- 3 čena belog luka
- 2 crna luka
Priprema:
Crni luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Kada to omekša, dodajte i seckanu šargarepu i posolite po svom nahođenju. Zatim dodajte pirinač (obavezno ga operite) i sve dobro promešajte. Nakon par minuta dodajte mlevene orahe i pospite ih suvim začinom i biberom. Celu smesu dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Dodajte cepkani losos i opet dobro sjedinite. Kiseli kupus očistite, operite i držite u mlakoj vodi nekih pola sata, pa punite liske i rolajte. Ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv koje ste napravili tako što ste pomešali mleveni beli luk, vodu i slatku papriku. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Originalan recept pronađite na Kuriru!