Pravi hit: Neodoljiva torta od šargarepe!

canva
Iako smo šargarepu navikli da viđamo u supama i varivima, ona je odlična baza za mnoge poslastice. Ako nam ne verujete, pokušajte da napravite ovu preukusnu tortu
Vidi originalni članak

Sastojci:

Kora:

  • 310g brašna + 1 kašika
  • 450g rendane šargarepe
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • prstohvat aleve paprike
  • 1 kašičica košer soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 200g smeđeg šećera
  • 1/2 šolje kristal šećera
  • 3 jaja
  • 240ml ulja
  • 150g suvog grožđa
  • 225g blednanog ananasa iz konzerve

Fil:

  • 225g putera
  • 340g krem sira
  • 240g šećera u prahu
  • 200g seckanih oraha 
  • 1 1/2 kašičica ekstrakta vanile

 Priprema:

  1. Podmažite pleh prečnika 20cm i stavite na njega pek papir.
  2. Šargarepu izrendajte na sitno rende.
  3. U velikoj posudi prosejte 310g brašna, cimet, alevu papriku, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa pomešajte.
  4. Umutite smeđi i beli šećer sa jajima u dugoj  posudi na srednjoj jačini pa postepeno dodajte ulje. Dodajte 1/3 brašna tokom mućenja.
  5. U posebnoj činiji pomešajte suvo grože i kašiku brašna pa to zajedno sa šargarepom i ananasom dodajte u testo.
  6. Podelite na tri dela, sipajte u pleh i izravnajte kašikom. Od ove smese  ispecite tri kore. Pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni sve dok čačkalica iz kore ne izađe suva. Pečene kore, stavite na rešetku da se osuše i ohlade. 
  7. U velikoj posudi umutite puter, krem sir i vanilu mikserom postepeno povećavajući brzinu. Dodajte 60g šećera u prahu pa postepeno dodajte ostatak. Filujte tortu tako što ćete svaku koru premazati filom. Na kraju utisnite orahe sa strana torte i ostavite barem sat vremena u frižideru.

Prijatno!

Sve dodatne informacije možeš pronaći na sajtu Kratak spoj.

Prijavi se OVDE!
 

Poseti www.roosvaaj.rs