Potaž sa piletinom i njokama: Zasitno ukusno jelo

canva
Jako i izdašno jelo koje pored proteina sadrži i ugljene hidrate biće sjajan ručak za vas, ili večera nakon treninga. Čorbica sa njokama i piletinom je punog i kremastog ukusa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg filea
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • so i biber
  • 120 g brašna
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike putera
  • 1 ljuta paprika
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika listova majčine dušice
  • 1,5 l pilećeg bujona
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 480 g njoki
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna

Priprema:

  1. Operite i osušite piletinu, začinite je začinima, solju i biberom. Uvaljajte piletinu sa obe strane u brašno, pa prebacite na tanjir. U loncu na jakoj vatri zagrejte 2 kašike ulja. Pržite piletinu, povremeno okrećući, dok ne porumeni, 5 do 6 minuta po strani. Prebacite na dasku za sečenje. Ostavite da se ohladi, a zatim isecite na komade veličine zalogaja.
  2. Ponovo u istom loncu na jakoj vatri istopite puter. Dodajte ljutu papriku, beli luk i majčinu dušicu posloite i pržite oko 3 minuta. Umutite preostalo brašno i pržite oko 2 minuta. Uz mešanje polako sipajte bujon. Povećajte toplotu na najjače da provri, a zatim smanjite vatru na srednju i pustite da vri. Kuvajte, povremeno mešajući, dok se malo ne zgusne, oko 15 minuta.
  3. Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite da se kuva. Dodajte njoke i kuvajte, povremeno mešajući, dok ne budu al dente. Umešajte piletinu i peršun i začinite po ukusu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs