Posne lazanje sa pečurkama i spanaćem!

canva
Poznato je da šampinjopni nutritivno mogu zameniti meso, pa imamo dobre vesti za sve ljubitelje lazanja: Možete ih jesti i tokom posta! Naravno, omiljenog testa se ne morate odricati ako nabavite posne kore, a to uopšte nije teško
Vidi originalni članak

Ovo jelo je toliko ukusno, sočno i mekano da ćete jedva čekati da ga napravite, bez obzira da li postite ili iz nekih drugih razloga izbegavate meso. Recept je veoma jednostavan tako da će uspeti čak i početnicima, Novosti.

Sastojci:

  • 500g posnih kora za lazanje
  • 350 g šampinjona
  • 150 g svežeg spanaća
  • 300 ml posnog bešamel sosa
  • 200 ml paradajz sosa
  • So i biber po ukusu
  • Suvi začin po ukusu
  • Ulje
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crvenog luka

Priprema:

  • Upržite beli i crveni luk na ulju, a potom dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, nekih desetak minuta. Dodajte potom i iseckani spanać i dinstajte dok spanać ne spadne.
  • Dok se sve dinsta, u drugoj šerpi napravite posni bešamel sos.
  • Premažite vatrostalnu posudu paradajz sosom, a zatim stavite red posnih kora za lazanje. Preko njih stavite šampinjone i spanać, i prelijte ih bešamel sosom. Ređajte kore, fil i sos.
  • Lazanje prelijte na vrhu paradajz sosom. Pecite lazanje 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs