Posna musaka sa tikvicama: Sve što ti treba ovih dana!

canva
U danima posta često dolazimo u situaciju da ne znamo šta da spremimo jer nam fale ideje, a mašte nemamo. Ipak, sezona svežeg povrća je u jeku i treba ga maksimalno iskoristiti. Omiljeno letnje povrće je tikvica, pa vam predstavljamo sjajnu musaku koju možete napraviti u Gospojinskom postu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 manjih tikvica
  • 4 čena belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike začinske paprike
  • so, biber
  • 200 gr biljnog kačkavalja
  • ulje

Priprema:

  1. Zagrejte malo ulja u tiganju, pa stavite sitno iseckani crni luk da se dinsta. Dodajte mu začine i dinstajte ga dok ne omekša.
  2. Na dnu vatrostalne posude rasporedite crni luk. Preko luka poređajte red tikvica, pa pospite začine, peršun, beli luk i jednu kašiku brašna.
  3. Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal, a slaganje završite tikvicama.
  4. Zapržite kašiku brašna i kašičicu začinske paprike na ulju, pa prelijte preko tikvica. U isti tiganj sipajte vodu, sačekajte da prokuva i prelijte preko tikvica tako da posuda bude 2/3 prekrivena vodom.
  5. Na krupno redne izrendajte kačkavalj, pa pospite odozgo.
  6. Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.
  7. Gotovu musaku isecite na kocke željene veličine i služite uz salatu ili prilog po želji.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs