Poslastica iz bajke: Mekani rolat sa džemom...

canva
Pre samo nekoliko decenija nisu postojale društvene mreže, internet se u našoj zemlji nije koristio, a recepti su ipak putovali brzinom svetlosti. Nema domaćice iz bivše Jugoslavije koja nije imala samo svoj jedinstveni recept za rolat sa džemom, a mi vam prenosim ovaj 'bazični' koji uvek možete nadograditi
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • Džem od šljiva, šipka ili kajsija

Uputstvo:

  1. Belanca penasto umutiti sa šećerom, pa dodati žumanca i brašno.
  2. Veći pleh obložiti pek papirom i sipati umućenu smesu. Peći na 200 stepeni 15 minuta.
  3. Koru izvaditi i dok je vruća urolati u vlažnu krpu. Zatim je razviti i premazati džemom, pa ponovo urolati.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs