Poširana jaja na paradajzu: Pravo letnje jelo!

canva
Ako i danas ne znate šte sebi da pripremite za jelo, predlažemo da isprobate ovaj fenomenalan recept! Ukoliko volite jaja, na pravom ste mestu, a ako uz to uživate i u paradajzu, trebalo bi odmah da krenete sa pripremom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g paradajz pirea
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen bijelog luka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica tucane crvene paprike
  • so
  • biber
  • 4 jaja
  • rendani parmezan

Priprema:

Maslinovo ulje zagrejati u tuganju, dodati sitno seckani beli luk i tucanu papričicu dinstati ti oko minut, sve vreme mešajući. Dodati paradajz sos i nakon što proključa, sipati šećer, so i biber. Smanjiti vatru i kuvati 10-20 minuta.

Jaja lagano razbijte u paradajz sos i ostavite da se kuvaju pet minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da stoji 2-3 minuta. Po želji pospite parmezanom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs