Poširana jaja na paradajzu: Pravo letnje jelo!
Ako i danas ne znate šte sebi da pripremite za jelo, predlažemo da isprobate ovaj fenomenalan recept! Ukoliko volite jaja, na pravom ste mestu, a ako uz to uživate i u paradajzu, trebalo bi odmah da krenete sa pripremom
Sastojci:
- 350 g paradajz pirea
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen bijelog luka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica tucane crvene paprike
- so
- biber
- 4 jaja
- rendani parmezan
Priprema:
Maslinovo ulje zagrejati u tuganju, dodati sitno seckani beli luk i tucanu papričicu dinstati ti oko minut, sve vreme mešajući. Dodati paradajz sos i nakon što proključa, sipati šećer, so i biber. Smanjiti vatru i kuvati 10-20 minuta.
Jaja lagano razbijte u paradajz sos i ostavite da se kuvaju pet minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da stoji 2-3 minuta. Po želji pospite parmezanom.
Prijatno!
#jaja
#poširana jaja
#šakšuka
#letnji obroci
#lagani obroci
#roosvaaj
#recept
#roosvaj recepti
#laki recepti