Pohovani hleb sa čokoladom je tvoj novi omiljeni doručak!

canva
Pohovani hleb ili prženice podsećaju nas na ona divna jutra u detinjstvu koja smo provodili sa porodicom, a bilo ih je najlakše spremiti pa smo mogli da čitav dan nakon toga provedemo napolju... Međutim, stvari se menjaju pa tako dolazimo do novog trenda, a to su prženice sa čokoladom: masne i slasne- baš za dobitnu kombinaciju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 kašike mleka
  • dva deblja parčeta hleba 
  • 80 g tamne čokolade 
  • 2 kašike putera
  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Umutiti jaja sa mlekom. Krišku hleba raseći po sredini tako da se napravi džep u koji treba dodati čokoladu izlomljenu na kockice. 
  2. Napunjeni hleb utopiti u smesu od jaja i mleka. 
  3. Puter ugrejati na tiganju i ispržiti hleb po minut sa svake strane dok ne porumeni.
  4. Gotove prženice staviti na ubrus da upije višak masnoće. 
  5. Preseći po sredini, posuti šećerom u prahu i služiti.

Prženice će biti još ukusnije ako ih obogatite suvim voćem ili orašastim plodovima, piše MissGastro.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs