Pohovani hleb sa čokoladom je tvoj novi omiljeni doručak!
Pohovani hleb ili prženice podsećaju nas na ona divna jutra u detinjstvu koja smo provodili sa porodicom, a bilo ih je najlakše spremiti pa smo mogli da čitav dan nakon toga provedemo napolju... Međutim, stvari se menjaju pa tako dolazimo do novog trenda, a to su prženice sa čokoladom: masne i slasne- baš za dobitnu kombinaciju
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašike mleka
- dva deblja parčeta hleba
- 80 g tamne čokolade
- 2 kašike putera
- Šećer u prahu
Priprema:
- Umutiti jaja sa mlekom. Krišku hleba raseći po sredini tako da se napravi džep u koji treba dodati čokoladu izlomljenu na kockice.
- Napunjeni hleb utopiti u smesu od jaja i mleka.
- Puter ugrejati na tiganju i ispržiti hleb po minut sa svake strane dok ne porumeni.
- Gotove prženice staviti na ubrus da upije višak masnoće.
- Preseći po sredini, posuti šećerom u prahu i služiti.
Prženice će biti još ukusnije ako ih obogatite suvim voćem ili orašastim plodovima, piše MissGastro.
Prijatno!
#prženice sa čokoladom
#čokolada
#desert
#doručak
#recept
#brzo i lako
#roosvaaj
#roosvaj ekipa
#roosvaj recepti