Pita gužvara - brz i ukusan doručak!

printscreen/canva
Uživajte u tradicionalnom ukusu Balkana sa našim receptom za pitu gužvaru. Ova sočna i aromatična pita je prava poslastica za sve ljubitelje srpske kuhinje. Saznajte kako da je pripremite korak po korak i uživate u njenom bogatom ukusu i mirisu.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • pakovanje kora pite
  • čaša jogurta
  • 4 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 300 grama tvrdog sira
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica prašak za pecivo

Priprema:

Sjedinite sve sastojke osim kora pažljivo koristeći kašiku. Zatim, delikatno rukujte sa korama, uzimajte male porcije i umočite ih u prethodno pripremljenu smesu. Postavljajte ih u unapred podmazani pleh, oblikujući prelepe ruže od kora. Nastavite sa ovim postupkom sve dok ne iskoristite sve kore i smesu, a ako vam ostane nešto fila, možete ga nežno premazati preko pite. Po želji, pospite susamom da dobijete dodatnu hrskavost i aromu. Sada, stavite pitu u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite je sve dok ne postigne savršeno zlatno-žutu boju.

Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs