Piletina u sosu od senfa: Ukusan i sjajan ručak!

canva
Sočno pileće meso u kremastom sosu je nešto što ćete često praviti. Veoma je ukusno i izdašno jelo koje će se zaista dopasti vašoj porodici
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 400 g pilećeg filea
  • 10 g maslaca
  • 80 g crnog luka
  • 2 srednja čena bijelog luka
  • 60 ml vode
  • 2 kašičice senfa
  • 200 ml pavlake za kuhanje
  • 1 kašičica karija
  • po ukusu so
  • mljeveni biber
  • peršunov list

Priprema: 

  1. Pileći file iseći na tanke šnicle pa ih posoliti i pobiberiti po ukusu. U tiganj sa neljepljivim dnom sipati malo ulja i staviti da se zagreje. Dodati pileće šnicle i ispržiti ih sa obe strane da porumene.
  2. Izvaditi meso u tanjir, a u tiganj dodati maslac i pustiti ga da se otopi. Dodati baciti sitno iseckani crni i beli luk i kratko propržiti, oko 2 minuta, uz često mešanje.
  3. Nakon dva minuta sipati vodu i senf. Sve dobro promešati, ubaciti pavlaku za kuhanje, kari, promešati pa kuvati dok se ne dobije sos željene gustine.
  4. Začiniti po ukusu, vratiti pileće meso i pustiti da se tiho krčka dva minuta. Na kraju, jelo posuti iseckanim peršunovim listom i skloniti sa šporeta. Poslužiti uz krompir pire.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs