Pileći kari: Sočan i kremast, pravi izbor za ručak!
Priprema karija zahteva ozbiljnu proceduru i vežbu koja se stiče rutinom. Ipak, kada nemamo vremena da eksperimentišemo, veoma je jednostavno napraviti ovaj sos
Sastojci:
- 900 g pilećih prsa bez kostiju
- 250 g pavlake
- 200 g smrznutog graška
- 2 kašičice kari praha
- 1 luk
- 1 žuta paprika
- biljno ulje po želji
- so i biber
Priprema:
- Zagrejte malo ulja u tiganju, pa prodinstajte oko pet minuta sitno seckani crni luk i biber.
- Dodajte 1 kašičicu karija u prahu, dobro promešajte i nastavite da pržite povrće oko dva minuta, pa izvadite povrće iz tiganja.
- iseckajte pileća prsa i dodajte ih u tiganj, kao i preostalu kašičicu karija u prahu u tiganj. Pecite piletinu oko dva minuta sa svake strane.
- Vratite povrće u tiganj i dodajte smrznuti grašak. Sve zajedno kuvajte nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Posolite i pobiberite po želji.
- Dodajte pavlaku i sve dobro promešajte.
- Poslužite uz bareni pirinač ili naan i uživajte.
Prijatno!
#kari piletina
#piletina
#pileće meso
#specijaliteti
#jela od mesa
#jela sa piletinom
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#indijski specijaliteti
#brza priprema
#laki recepti