Pileći burito - neodoljiv ručak sa malo kalorija!

canva
Za sve ljubitelje ukusnih meksičkih specijaliteta, donosimo vam recept za neodoljivu pripremu sočnog pilećeg burita. Za samo pola sata ispred sebe imaćete zdrav, ukusan i neodoljiv obrok, a sve što treba da uradite jeste da pratite nekoliko prostih koraka...
Vidi originalni članak

Sastojci (za 4 osobe):

  • 8 tortilja
  • 400 g pileceg belog mesa
  • 200 g crvenog pasulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 supena kašika peršunovog lista
  • 250 g paradajza
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • 1/2 kafene kašike soli
  • 1/2 kafene kašike čilija u prahu
  • 1 kafena kašika vegete
  • 25 ml ulja
  • 100 g mocarele 

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i propržite ga dok ne postane staklast. Piletinu naseckajte na štapiće ili kockice, a paradajz blago skuvajte, oljuštite i iseckajte na kocke. Dodajte piletinu, paradajz i crveni pasulj u proprženi luk. Začinite po ukusu, dobro promešajte i krčkajte oko 20 minuta. Kada nadev od piletine za burito bude gotov, dodajte sok od kuvanog paradajza, sitno iseckan peršunov list i propasiran beli luk. Sjedinite sve sastojke, kratko krčkajte, a zatim punite tortilje, uvijte ih i stavite u vatrostalnu posudu. Pecite buritose u rerni 15 minuta na 180 stepeni i uživajte u autentičnom meksičkom specijalitetu. Ako želite da burito bude još sočniji, dodajte malo mocarele pre pečenja da se rastope.

Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs