Pileći burito - neodoljiv ručak sa malo kalorija!
Za sve ljubitelje ukusnih meksičkih specijaliteta, donosimo vam recept za neodoljivu pripremu sočnog pilećeg burita. Za samo pola sata ispred sebe imaćete zdrav, ukusan i neodoljiv obrok, a sve što treba da uradite jeste da pratite nekoliko prostih koraka...
Sastojci (za 4 osobe):
- 8 tortilja
- 400 g pileceg belog mesa
- 200 g crvenog pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 supena kašika peršunovog lista
- 250 g paradajza
- 100 ml kuvanog paradajza
- 1/2 kafene kašike soli
- 1/2 kafene kašike čilija u prahu
- 1 kafena kašika vegete
- 25 ml ulja
- 100 g mocarele
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i propržite ga dok ne postane staklast. Piletinu naseckajte na štapiće ili kockice, a paradajz blago skuvajte, oljuštite i iseckajte na kocke. Dodajte piletinu, paradajz i crveni pasulj u proprženi luk. Začinite po ukusu, dobro promešajte i krčkajte oko 20 minuta. Kada nadev od piletine za burito bude gotov, dodajte sok od kuvanog paradajza, sitno iseckan peršunov list i propasiran beli luk. Sjedinite sve sastojke, kratko krčkajte, a zatim punite tortilje, uvijte ih i stavite u vatrostalnu posudu. Pecite buritose u rerni 15 minuta na 180 stepeni i uživajte u autentičnom meksičkom specijalitetu. Ako želite da burito bude još sočniji, dodajte malo mocarele pre pečenja da se rastope.
Prijatno, uživajte!