Pileće šnicle sa pesto sosom koje svako može da napravi
Sastojci:
- Pileći file
- So i biber
- Šolja brašna
- Šolja prezli (preporučujemo Panko prezle)
- Par umućenih jaja
- Parmezan (izrendan)
Priprema:
Narezati komade belog mesa i istući ih kuhinjskim čekićem. Zatim svaki komad mesa osušiti papirnatim ubrusom i začiniti solju i biberom. Pripremiti tri posude za pohovanje - jednu za brašno, drugu za umućena jaja sa malo soli, i treću za prezle. Ako koristite parmezan, možete ga pomešati sa brašnom. U zagrejan tiganj staviti malo ulja i zagrejati ga na srednjoj vatri. Uvaljati svaki komad mesa prvo u brašno, zatim u umućena jaja, a potom u prezle ili mešavinu brašna i parmezana. Pržiti šnicle sa obe strane oko 4-5 minuta dok ne dobiju tamno zlatnu koricu. Dodavati ulje tokom prženja po potrebi. Kad su gotove, staviti ih na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Poslužiti šnicle sa sosom od začinskog bilja i pire krompirom.
Prijatno, uživajte!