Pasulj na vodi će vas držati sitim, a veoma je ukusan

canva
Danas je Veliki petak, dan kada Crkva propisuje strogi post. Iako se po nekom pravilu danas zapravo ništa i ne treba jesti, mnogi ne mogu da izdrže tako težak stepen posta, pa im je potrebno nešto hranljivo. Pasulj je odlična ideja za današnji ručak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 kg pasulja
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • 1 kašika začinske paprike
  • voda
  • peršun
  • povrće po izboru

Priprema:

  1. Nalijte pasulj vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.
  2. Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa peršunom, začinima i iseckanim povrćem po izboru.
  3. Ponovo stavite pasulj da se kuva.
  4. Kada je pasulj raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.
  5. Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. K

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs