Pasulj na vodi će vas držati sitim, a veoma je ukusan
Danas je Veliki petak, dan kada Crkva propisuje strogi post. Iako se po nekom pravilu danas zapravo ništa i ne treba jesti, mnogi ne mogu da izdrže tako težak stepen posta, pa im je potrebno nešto hranljivo. Pasulj je odlična ideja za današnji ručak
Sastojci:
- 1/2 kg pasulja
- 3 veće glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 kašika brašna
- so, biber
- 1 kašika začinske paprike
- voda
- peršun
- povrće po izboru
Priprema:
- Nalijte pasulj vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.
- Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa peršunom, začinima i iseckanim povrćem po izboru.
- Ponovo stavite pasulj da se kuva.
- Kada je pasulj raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.
- Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. K
Prijatno!
#pasulj
#posno
#posni recepti
#posni ručak
#posno na vodi
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema