Ove kremaste limun pločice morate isprobati!

canva
Možda kada pomislite na limunadu i kolače sa limunom prvo pomislite na leto, ali kad malo razmislimo, uglavnom je najbolja ideja koristiti sezonske namirnice tako da je sad pravo vrijeme za limun pločice
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g omekšalog maslaca
  • 550 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 300 g brašna
  • 6 jaja
  • 3 velika limuna
  • 180 ml limunovog soka

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem, a omekšali maslac pomešajte sa 100 g šećera, ekstraktom vanile i prstohvatom soli. Dodajte 250 g brašna pa zamešajte u mekano testo. Testo utisnite u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po ivicama. Za to vreme pripremite fil. Umutite jaja sa 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Mešajte sve dok smesa ne bude glatka, a zatim dodajte preostalih 50 g brašna.  Izvadite pripremljeni biskvit iz rerne, prelijte filom i vratite u rernu. Pecite još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premestite u frižider na barem dva sata.

Prijatno, uživajte u ovom Miss7 receptu!

Poseti www.roosvaaj.rs