Ove kiflice bez dizanja testa gotove su za oko pola sata

MY.MILI.CAKE.MILENA/INSTAGRAM
Ako ste se uželeli slasnih i mekih kiflica, ali vam se ne čeka da testo nadođe, na pravom ste mestu jer vam u nastavku donosimo recept za kiflice koje odmah nakon pravljenja testa možete da stavite u rernu i u njima uživati što je pre moguće. Na vama je samo da se bacite na pripremu.
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Za kiflice:

  • 600 g glatkog brašna
  • 200 ml jogurta 
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica suvog kvasca

Za premaz:

  • 1 žumance
  • susam

Priprema:

Mleko blago zagrejte, prespite ga u veću posudu pa u njega stavite kvasac i šećer i sedite. Dodajte sve ostale sastojke i, kako piše Coolinarika, umesite testo koje se neće lepiti za prste. 

Dobijeno testo podelite na dva dela. Svaki deo razvaljajte u krug debljine oko pola centimetra pa ga isecite na trouglove i svaki trougao uvijte u kiflicu. 

Kiflice premažite razmućenim žumancetom i pospite susamom. Takođe, po želji ih možete puniti šunkom, sirom, slaninom ili nekim drugim dodatcima. Pecite na 180 stepeni 20-ak minuta i poslužite dok su tople. Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs