Ovako ukusnu karbonaru još niste probali!
Sastojci:
- 150 g špageta
- 2 veća komadića dimljene slanine
- maslinovo ulje
- 2 jaja
- 30 g parmezana, plus dodatak za serviranje
Priprema:
Testeninu skuvajte u šerpi sa ključalom slanom vodom prema uputstvu na pakovanju. Slaninu isečkajte i stavite u tiganj na srednju vatru sa pola kašike maslinovog ulja i prstohvatom bibera (kada se testenina bude skuvala, nemojte prosipati svu vodu, već u posebnu čašu odvojite malo - trebaće vam za kasnije). Pržite slaninu dok ne postane zlatna i hrskava, a zatim isključite vatru. U međuvremenu umutite žumanca u posebnoj činiji, zatim sitno izrendajte parmezan i dobro sjedinite. Skuvanu testeninu prebacite direktno u tiganj i dodajte slaninu. Sipajte smesu jaja sa parmezanom u tiganj i mešajte sve vreme dok postepeno dodajete vodu od kuvanja testenine dok ne dobijete teksturu sosa po vašem ukusu. Uverite se da tiganj nije previše vruć, inače će se jaja razmutiti. Servirajte testeninu na tanjire i završite sa dodatkom parmezana odozgo. Prijatno, uživajte!