Ova Rozen torta osvaja na prvi zalogaj, a i na drugi!

Jedna od najvećih prednosti rpzen torti je što je potrebno jako malo vremena za njihovu prirpemu s obzirom da imamo već gotove kore pred sobom. Zapravo, pred nama je samo priprema fila i glazure što ne bi trebalo ni da bude posebno teško. Ovaj recept spada u one "tradicionalne" i omiljene
Vidi originalni članak

Pored toga, ovaj recept je jedan od onih koji vraćaju u detinjstvo, piše Žena.

Sastojci:

  • Pakovanje rozen kora
  • 2 pudinga od vanile
  • 1/2 litra mleka
  • 200g bele čokolade
  • 5 kašika šećera
  • 1 puter ili margarin
  • 200ml mleka
  • 100g šlaga

Priprema:

  1. U šerpicu sipajte 300 ml mleka sa šećerom, a u ostatak mleka dodajte puding, dobro promešajte, pa sipajte u mleko koje vri i skuvajte fil uz stalno mešanje.
  2. Izrendajte belu čokoladu u vruć puding i dobro mešajte da se čokolada istopi.
  3. Puter umutite penasto pa mu kašiku po kašiku dodajte ohlađen fil neprestano mešajući.
  4. Umutite šlag sa mlekom, pa i njega dodajte filu i dobro umutite.
  5. Na tacnu stavite jednu rozen koru, premažite je filom, stavite drugu koru, pa ponavljajte tako dok ne potrošite sav materijal. Tortu premažite ostatkom fila i ostavite je preko noći u frižideru da se dobro stegne i ohladi.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Poseti www.roosvaaj.rs