Recept: Osvežavajuća mileram torta sa voćem
Svi ste već čuli za mileram tortu koja je čisto savršenstvo. Pomalo podseća na cheesecake, samo što je priprema ove torte puno jednostavnija, piše MissGastro.
Sve što treba da uradite je da pratite ovaj recept i tako sebi zasladite dan ili možda vikend? Evo šta će vam biti potrebno za pripremu dezerta:
Ovo su sastojci koji će vam biti potrebni:
Za testo:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
- 80 g maslaca
- 1 jaje
Za fil:
- 1/2 l mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 800 g milerama
- 450 g šumskog voća
- 1 crveni preliv za tortu
Ovo je postupak koji treba da pratite:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer pa dodajte maslac i jedno jaje. Rukama umesite testo i oblikujte ga u kuglu. Testo zamotajte u streč foliju pa ga stavite u frižider da se ohladi sat vremena.
Hladno testo na radnoj površini razvucite na pola centimetra debljine i njim obložite okrugli kalup za pečenje. Obložite i strane kalupa, ne samo dno. Kalup sa testom stavite u frižider.
U loncu zagrejte mleko, dodajte prah za puding i šećer pa kada smesa postane gusta, sklonite je sa šporeta. U vruću smesu stavite mileram i sve zajedno prebacite u kalup obložen testom.
Smrznuto šumsko voće pospite po površini torte i sve zajedno stavite 45 minuta u rernu zagrejanu na 170 stepeni.
Kada je torta gotova izvadite je iz rerne pa pripremite crveni preliv za tortu prema uputstvima na pakovanju. Tortu završite prelivom dok je još topla i ostavite da se ohladi u frižideru barem tri sata pre posluživanja.
I, kada se 'bacate' na pripremu ove poslastice?