Ova čokoladna maskarpone torta će vas oboriti sa nogu!
Sastojci:
- 5 jaja
- 140 grama šećera
- 30 grama kakaoa
- 130 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 80 ml mleka
- 45 ml ulja
- 400 ml mleka
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 150 grama čokolade
- 2 kašike šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 250 grama mascarpone sira
- 50 grama šećera u prahu
- 1 kesica čokoladnih mrvica
Priprema:
Prvo, odvojite žumanca od belanaca. Zatim, napravite smesu od brašna, kakaa i praška za pecivo u jednoj posudi, dok u drugoj mešajte ulje i mleko. Umutite belanca u čvrst šam, dodajući postepeno šećer, a potom umešajte jedno po jedno žumance. Dodajte smesu ulja i mleka, a zatim pažljivo sjedinite sa prosejanom smesom brašna. Pecite tri kore na 180 stepeni oko 15 minuta u plehu obloženom papirom. Dok se kore hlade, pripremite fil tako što ćete skuvati puding u mleku sa šećerom, pa dodati čokoladu da se istopi. Mutite slatku pavlaku posebno. Umutite mascarpone sir sa šećerom u prahu, pa postepeno dodajte puding i sve zajedno sjedinite, a na kraju lagano umutite slatku pavlaku. Nafilujte kore, pospite čokoladnim mrvicama, ostavite da se ohladi u frižideru nekoliko sati, isecite na parčiće i poslužite.
Uživajte!