Ova čokoladna maskarpone torta će vas oboriti sa nogu!

printscreen/canva
Ova mekana čokoladna maskarpone torta je savršena za svaki dan! Super je lako napraviti, a ukus je apsolutno neverovatan! Spremite se da otkrijete tajnu ove savršene kombinacije ukusa i učinite svaku priliku posebnom uz naš najnoviji recept!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 140 grama šećera
  • 30 grama kakaoa
  • 130 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 80 ml mleka
  • 45 ml ulja
  • 400 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 150 grama čokolade
  • 2 kašike šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 250 grama mascarpone sira
  • 50 grama šećera u prahu
  • 1 kesica čokoladnih mrvica

Priprema:

Prvo, odvojite žumanca od belanaca. Zatim, napravite smesu od brašna, kakaa i praška za pecivo u jednoj posudi, dok u drugoj mešajte ulje i mleko. Umutite belanca u čvrst šam, dodajući postepeno šećer, a potom umešajte jedno po jedno žumance. Dodajte smesu ulja i mleka, a zatim pažljivo sjedinite sa prosejanom smesom brašna. Pecite tri kore na 180 stepeni oko 15 minuta u plehu obloženom papirom. Dok se kore hlade, pripremite fil tako što ćete skuvati puding u mleku sa šećerom, pa dodati čokoladu da se istopi. Mutite slatku pavlaku posebno. Umutite mascarpone sir sa šećerom u prahu, pa postepeno dodajte puding i sve zajedno sjedinite, a na kraju lagano umutite slatku pavlaku. Nafilujte kore, pospite čokoladnim mrvicama, ostavite da se ohladi u frižideru nekoliko sati, isecite na parčiće i poslužite.

Uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs