Osnovni recept za najlepše palačinke!

canva
Ako želite da unesete dobro poznat ukus i miris palačinki u vašu kuhinju, važno je da recept bude baš onakav kakav su naše bake koristile za pripremu neodoljivih poslastica u kojima smo svi uživali. Iako svako od nas ima neku svoju malu tajnu kada je priprema ove poslastice u pitanju, osnovni recept je ipak najbolje pratiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 400 g mekog brašna
  • 500 ml mleka
  • 400 ml kisele vode
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ulja za smesu i malo za podmazivanje tiganja

Priprema:

  1. Sveža jaja dobro umutite, a zatim dodajte malo soli i vanilin šećer. Smesu možete umutiti ručno.
  2. Dodajte preostale sastojke, tako što ćete prvo staviti polovinu mleka i brašna, pa dobro umutiti. Zatim dodajte ostatak mleka i brašna i opet umutite mikserom.
  3. Homogenoj smesi lagano dodajte kiselu vodu i ulje i nastavite sa mešanjem.
  4. Dobro sjedinite sastojke i napravite homogenu smesu koja nema grudvice, a potom je ostavite da odstoji pola sata u frižideru.
  5. Pecite palačinke na podmazanom tiganju, na srednjoj temperaturi.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs