Nutellotti: Hrskavi kolačići sa neodoljivim punjenjem!

canva
Nuttelloti su kolačići koje poreklo vode iz Italije. Veoma ih je lako napraviti i za njih je potreban veoma mali broj sastojaka koje uglavnom svi imaju kod kuće
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 340 g Nutelle 
  • 110 g brašna
  • 1 srednje jaje

Priprema:

  1. Izmiksajte jaje i 180 g Nutelle dok smesa ne postane glatka. Dodajte prosejano brašno pa ponovno izmiksajte u glatko testo. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 20 minuta.
  2. Rernu zagrejte na 170 stepeni. Uzmite mali komad testa kašikom i oblikujte ga u lopticu veličine oraha. 
  3. U sredinu svakog kolačića utisnite dršku varjače kako biste dobili prostor na nadev. Preostalu Nutellu stavite u špric i u sredinu svakog ohlađenog keksa istisnite malu količinu nadeva. Prema želji pospite naseckanim lješnicima. Pecite kolačiće 10 minuta pa ih ostavite da se hlade.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs