Nutella cheesecake: Svi će tražiti parče više!

canva
Kora od keksa, lagani fil od sira i preliv čine poslasticu koja je mnogima omiljena, a u pitanju je cheesecake. Iako su mnogi ljubitelji onog klasičnog, verujte nam da ćete i ovaj zavoleti, posebno ako volite Nutellu
Vidi originalni članak

Sastojci za biskvit:

  • 300g mlevene plazme
  • 200g istopljenog margarina
  • 2 kašike kakao praha
  • 5 kašika mleka

Sastojci za fil:

  • 250g maskarpone sira
  • 500ml slatke pavlake
  • 100g šećera u prahu
  • 200g nutele

Sastojci za čokoladni preliv:

  • 150g mlečne čokolade
  • 150ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Za podlogu, margarin istopiti i pomesati sa plazmom, kakaom i mlekom. Utisnuti u kalup da se formira biskvit.
  2. Za fil umutiti slatku pavlaku i dodati maskarpone sir, zatim dodati šećer u prahu i fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan staviti nutelu, a drugi ostaje beo. Prebaciti u kalup prvo beli fil pa na njega tamni fil i staviti u frižider da se hladi dok pripremimo preliv.
  3. Slatku pavlaku za preliv zagrejati do vrenja pa preliti preko izlomljene čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi i ostaviti 20 minuta da se prohladi.
  4. Ohlađen preliv sipati preko fila i vratiti u frižider da se stegne. Ostaviti minimum 4 sata u frižideru.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs