Novogodišnja torta za kojom su svi 'poludeli'! Ovo je recept

Youtube printscreen
Ukoliko se nalazite među ljubiteljima sočnih i kremastih poslastica, onda je ovo pravi recept za vas! Nakon obilnog božićnog ručka, ovakva lagana torta će biti pun pogodak!
Vidi originalni članak

S bzirom da se ova torta pravi za manje od pola sata, ne sumnjamo da ćete je osim za Božić spremati i češće, zapravo kad god vam se jede neko ovakvo savršenstvo...

Sastojci:

Za koru:

  •  2 jaja
  • 8 g vanilin šećera
  • 100 g kristal šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja 
  • 50 g maslaca 
  • 340 g brašna 
  • 10 g praška za pecivo

  Za kremu:

  • 200 g kompota od breskvi (oceđeni)
  • 400 ml mleka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera 
  • 4 gustina
  • 200 ml slatke pavlake
  • listići badema

Priprema:

1. U velikoj činiji pomešati jaja, vanilin šećer, šećer i ulje i dobro promešati mutilicom pa dodati maslac i nastaviti mešanje. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo pa rukama zamesiti testo.

2. Od testa odvojiti deo i napraviti jufku veličine šake, umotati prozirnom folijom pa staviti da odstoji 20 minuta u zamrzivaču.

3. Namašćeni okrugli kalup prečnika 24 cm obložiti preostalim testom po dnu i samo malo po rubu.

4. Breskve iseći na kockice. U lonac sipati mleko, vanilin šećer, žumance i 3 kašike šećera, a zatim dodati 4 kašike gustina pa sve promešati mutilicom kako bi se dobila fina krema. Nakon toga dodati slatku pavlaku pa sve dobro umutiti. Dodati seckane breskve i dobro ih sjediniti sa kremom.

5. Prebaciti kremu na testo u kalupu pa zagladiti. Po kremi narendati testo iz zamrzivača pa posuti listiće badema. Pećii u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Pečenu tortu po želji posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs