Novi recept! Piroške sa kulenom i topljenim sirom
Potrebni sastojci:
Za testo:
- kašika šećera
- 10 grama suvog kvasca
- 50 ml tople vode
- 2 žumanca
- 200 ml mleka
- 400 grama brašna
- maslinovo ulje
- so
Za punjenje:
- kulen (količinu odredite po vašem ukusu)
- topljeni sir u trouglićima
Ideju je dao jedan jako kreativan i humorističan profil na Instagramu, na kom možete videti i razne druge ideje.
Postupak koji treba da pratite:
U činiju stavite kašiku šećera, zatim 10 grama suvog kvasca, 50 ml tople vode i dobro izmešajte. U smesu dodajte dva žumanca i ponovo promešajte, nakon toga sipajte mleko i promešajte. Dodajte so, brašno i napravite testo koje ćete preliti maslinovim uljem.
Testo ostavite da odstoji. Kulen iseckajte na sitne komadiće i pomešajte sa topljenim sirom kako biste dobili smesu za punjenje.
Izvadite testo i podelite ga na 6 delova. Podeljeno testo pospite brašnom i ostavite da odstoji. Nakon 10 minuta izvadite testo i razvucite ga slično kao podlogu za picu. Razvučeno testo podelite na dva dela, koja ćete zasebno puniti smesom. Kada napunite svih 12 polovina, smotajte ih, zavijte u streč foliju i ohladite u frižideru nekih 20 minuta kako bi se steglo.
Dok se piroške hlade, sipajte ulje u lonac i dobro ga zagrejte. U vrelo ulje ubacite piroške i pržite par minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Poslužite sa caciki ili tartar sosom za najbolji užitak. Svi će vam zavideti na kulinarskim sposobostima!