Njam: Recept za preslatke rolnice sa cimetom!

canva
Da li ste ikada probali ovaj slatkiš? Ako niste, pravo je vreme da se bacite na posao!
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:

Za testo:

  • 350 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 60 g šećera
  • 30 g putera
  • 1 jaje
  • 1/4 kašičice soli
  • 120 ml mleka
  • 60 ml vode

Za premaz za testo:

  • 1 kašika arome vanile
  • 150 g smeđeg šećera
  • 60 g putera
  • 20 g cimeta

Preliv:

  • 60 g putera
  • 1 kašika arome vanile
  • 350 g šećera u prahu
  • Mleko po ukusu (oko 5-10 kašičica)

Postupak pravljenja:

U šinijicu sipajte prethodno podgrejano mleko i vodu, tome dodajte kesicu kvasca i jednu kašiku šećera (od onih 60 g). Zatim ostavite 5-10 minuta, da kvasac počne da nadolazi. Nakon toga dodajte ostatak šećera, otopljeni puter i jaje. Malo promešajte, pa sve to sipajte preko brašna u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i so. Mutite mikserom oko 5 minuta.

Zatim stavite krpu ili streč foliju preko i ostavite da narasta oko sat vremena. Otopite puter i pomešajte ga sa vanilom, šećerom i cimetom. Takođe možete testo prvo premazati sa puterom pomešanim sa vanilom, pa preko posuti cimetom i šećerom.

Oklagijom razvucite testo u pravougaonik i premažite.

Zatim zarolajte i nožem ili koncem secite na kriške oko 4-5 cm sirine. Prebacite na pleh sa bar 4-5 cm razmaka, jer dosta narastu (po želji i više ukoliko želite da svaka rolnica zasebno naraste i da se ne spoji sa drugom). Opet preko stavite streč foliju i ostavite bar još 45 minuta da narasta. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite oko 15 minuta. Za preliv pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i vanilom, a mleko dodajte do željene gustine. Lepše je kad bude malo gušće, barem po nama.

Sve je spremno, samo postavite i uživajte u ovom Tasty receptu. Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs