Njam: Recept za preslatke rolnice sa cimetom!
Potrebni sastojci:
Za testo:
- 350 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 60 g šećera
- 30 g putera
- 1 jaje
- 1/4 kašičice soli
- 120 ml mleka
- 60 ml vode
Za premaz za testo:
- 1 kašika arome vanile
- 150 g smeđeg šećera
- 60 g putera
- 20 g cimeta
Preliv:
- 60 g putera
- 1 kašika arome vanile
- 350 g šećera u prahu
- Mleko po ukusu (oko 5-10 kašičica)
Postupak pravljenja:
U šinijicu sipajte prethodno podgrejano mleko i vodu, tome dodajte kesicu kvasca i jednu kašiku šećera (od onih 60 g). Zatim ostavite 5-10 minuta, da kvasac počne da nadolazi. Nakon toga dodajte ostatak šećera, otopljeni puter i jaje. Malo promešajte, pa sve to sipajte preko brašna u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i so. Mutite mikserom oko 5 minuta.
Zatim stavite krpu ili streč foliju preko i ostavite da narasta oko sat vremena. Otopite puter i pomešajte ga sa vanilom, šećerom i cimetom. Takođe možete testo prvo premazati sa puterom pomešanim sa vanilom, pa preko posuti cimetom i šećerom.
Oklagijom razvucite testo u pravougaonik i premažite.
Zatim zarolajte i nožem ili koncem secite na kriške oko 4-5 cm sirine. Prebacite na pleh sa bar 4-5 cm razmaka, jer dosta narastu (po želji i više ukoliko želite da svaka rolnica zasebno naraste i da se ne spoji sa drugom). Opet preko stavite streč foliju i ostavite bar još 45 minuta da narasta. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite oko 15 minuta. Za preliv pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i vanilom, a mleko dodajte do željene gustine. Lepše je kad bude malo gušće, barem po nama.
Sve je spremno, samo postavite i uživajte u ovom Tasty receptu. Prijatno!