Njam recept za prelepu toskansku piletinu
Ovog puta donosimo vam recept za najukusniju kremastu piletinu koja postoji. Da, u pitanju je toskanska piletina od koje će vam krenuti voda na usta!
Sastojci:
- 4 pileća buta sa kostima i kožom
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika ulja
- 3 čena belog luka
- pola luka, iseckanog na kockice
- 1 paradajz, isečen na kockice
- 2 šolje spanaća (80 g)
- 2 šolje guste pavlake (480 mL)
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- pola šolje rendanog parmezana (55 g)
- 2 kašike svežeg peršuna ravnog lista, seckanog
Priprema:
Začinite piletinu solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju na srednje niskoj vatri. Stavite pileće butke sa kožom nadole u tiganj i pržite oko 15 minuta da koža postane hrskava.
Pomerajte piletinu s vremena na vreme kako biste bili sigurni da se ravnomerno prži. Koža treba da bude tvrda na dodir. Okrenite piletinu, pa pržite još 15 minuta, dok piletina ne bude lepa i hrskava. Uklonite iz tiganja.
Dodajte beli i crni luk, mešajte dok luk ne postane providan. Mešajte paradajz i spanać dok spanać ne uvene. Dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber, dovodeći do ključanja.
Dodajte parmezan i peršun, mešajte dok se sos malo ne zgusne. Vratite piletinu u tiganj i kašičicom prelijte sos na piletinu. Uživajte u još jednom Tasty receptu!