Neodoljivi kolač sa višnjama

canva
Ovaj voćni kolač se sprema bez pečenja i bez brašna, što će zapravo mnoge obradovati. Jednostavan je za pripremu, iziskuje malo vremena, a savršenog je ukusa. Još ako volite belu čokoladu, ovaj kolač će vas raspametiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg očišćenih višanja
  • 18 kašika šećera
  • 17 kašika griza

Žuti krem:

  • 3 pudinga od vanile
  • 1l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 250g putera

Beli krem:

  • 350 ml slatke pavlake

Ganaž od bele čokolade:

  • 50ml slatke pavlake
  • 100g bele čokolade

Priprema:

  1. U sok od višanja dodajte vodu tako da ukupna količina bude jedan litar pa sve ukuvajte sa 18 kašika šećera i na kraju dodajte višnje. Kada se i one ukuvaju, dodajte 17 kašika griza i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Vrelo izliti u kalup koji ste prethodno premazali vodom.
  2. Pomešajte sve sastojke pa umutite žuti krem. Ohladite ga, pa dodajte izrađen puter i mutite dok ne dobijete jednoličnu smesu. Fil sipajte na crvenu ohlađenu podlogu.
  3. Slatku pavlaku umutite, pa je premažite preko žutog fila.
  4. Za ganaž istopite slatku pavlaku sabelom čokoladom, pa prelijte preko kolača. 
  5. Ostavite u frižideru da se sve lepo poveže i ohladi.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs