Neodoljiv kolač sa makom i suvim grožđem!
Mekani čokoladni kolač je nešto što vam sigurno danas treba pa sa vama rado delimo ovaj recept. Bogatog je ukusa, sočan i kremast, a vaši ukućani će ga obožavati
Sastojci:
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 čaše jogurta
- 100 g suvog groždja potopljenog u rum
- 2 kašike džema ili krema
- 100 g maka
- 100g čokolade za kuvanje
Priprema:
- Jaja umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ubaciti jogurt, suvo grožđe i mak. Sve dobro sjediniti pa pleh obložiti pek papirom i u njega sipati pola testa.
- Sipati džem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.
- Pečen kolač preliti rastopljenom čokoladom i seći kada se ohladi.
Prijatno!
#kolač
#čokoladni deserti
#čokoladni kolač
#kolač sa makom
#mak
#desert
#poslastice
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#recept