Nasuvo sa krompirom: Omiljeno vojvođansko jelo!

canva
Iako u Centralnoj Srbiji verovatno nećete sresti nekoga ko zna za ovo jelo jer je ono tradicionalno vojvođansko, verujte nam da će se svima dopasti. Tako je jednostavno za pripremu i ne sadrži puno sastojaka, a tako je punog i predivnog ukusa
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400g brašna
  • 200ml mlake vode
  • kašičica soli
  • 500g krompira
  • 1 veliki crni luk
  • 2 – 3 kašike crvene mlevene slatke paprike
  • kašičica ljute gruvane paprike
  • malo ulja
  • začin po izboru peršun ili majčina dušica za dekoraciju

via GIPHY

Priprema:

  1. Krompir u ljusci obariti pa ga ostaviti da se prohladi.
  2. Umesiti testo od brašna, mlake vode i soli pa ga oklagijom istanjiti do 3 mm debljine. Iseći testo na trakice otprilike 1 cm širine i do 10 cm dužine. Bariti ih u većoj šerpi ključale vode dok ne isplivaju na površinu (par minuta).
  3. Oljuštiti krompir i iseći ga na kockice.
  4. Luk iseckati na kockice pa na malo ulja u širem tiganju prodinstati dok ne postane staklast, potom dodati krompir i začine i prodinstati kratko sve zajedno dok se ne sjedine sastojci pa dodati konačno i testo i sve dobro izmešati. Služiti dok je toplo.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs