Napravite uštipke bez mleka i jaja za tili čas!
Za savršeni doručak ili brzinsku večeru, nema ništa bolje od ukusnih i mekanih uštipaka. Ovaj jednostavan recept je idealan za sve ljubitelje naše tradicionalne kuhinje ili za one koji žele da se zaslade nečim brzim i ukusnim
Sastojci:
- brašno tip 400 (300-350 g)
- voda (300 ml)
- suvi kvasac (1 kesica)
- so (1 kašičica)
- šećer (1 kašičica)
- ulje za prženje
Priprema:
Zagrejte vodu i sipajte malo mlake vode u činiju u kojoj ćete umesiti testo. Dodajte kvasac, šećer i pospite malo brašna. Ostavite 10 minuta, a zatim dodajte preostalu vodu i brašno. Postepeno dodajte brašno i mešajte varjačom. Dodajte so i dobro umesite testo. Ostavite da naraste oko 20 minuta, a zatim ga lagano premesite varjačom. Ponovo ostavite testo da naraste 20 minuta, a zatim ga možete pržiti. Kašikom vadite testo i pržite u zagrejanom ulju. Proverite da li se ulje dovoljno zagrejalo čačkalicom i stavite testo u ulje dok ne potamni. Da bi bili vazdušasti, premažite gornju stranu testa uljem pre okretanja. Poslužite uz domaći džem ili ajvar.
Prijatno!