Napravite sočnu zimsku tortu koja je zvezda interneta!

canva
Recept za ovu tortu je za samo par dana pogledalo mnogo ljudi pa je zaslužio da se nađe i na našem popisu recepata. Ova kremsta torta se izgleda svima dopala, a da li će se dopasti i tebi, moraćeš sam/ a da proveriš
Vidi originalni članak

Zato, nemoj da čekaš, napravi ovu tortu koja može da bude i slavljenička, ali i zvezda svakodnevne trpeze, savetuje Naj žena.

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g šećera
  • 50 g putera ili margarina
  • 50 ml ulja
  • 340 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 200 g oceđenog kompota od breskve
  • 400 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 200 ml šlaga
  • seckani bademi

Priprema:

  1. Jaja, vanilin šećer, šećer i ulje sipati u veću činiju pa dobro umutiti žicomm. Dodati puter i promešati.
  2. Dodati brašno i prašak za pecivo pa umesiti testo rukama. Deo testa odvojiti i napravite kuglu veličine šake, umotati je u providnu foliju i staviti u zamrzivač na 20 minuta.
  3. Podmazan okrugli kalup prečnika 24 cm obložiie preostalim testom po dnu i malo po ivici.
  4. Iseći breskve na kockice.
  5. U šerpu sipati mleko, dodati vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Dodati 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutiti žicom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti.
  6. Dodati seckane breskve i opet dobro promešati.
  7. Prebaciti kremu na testo u kalupu i poravnajte. Narendati testo iz zamrzivača preko kreme pa preko toga posuti listiće badema.
  8. Peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Pečenu tortu posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs