Napravite sočnu i hrskavu gibanicu za tili čas!

canva
Gibanica je od davina popularna u našem narodu i veoma cenjena kao obrok. Prava gibanica ima hrskavu koru, a mekanu i sočnu unutrašnjost koje osvajaju. Mi imamo recept koji ti prenosimo i možda već sutra znaš šta da doručkuješ
Vidi originalni članak

Portal Žena objavio je recept Milice Radović, food blogerke koja se na Instagramu i TikToku potpisuje kao zalogaj_mr, i to za savršenu gibanicu koja će vam se sigurno dopasti. Miličine recepte pored milionskih pregleda odlikuju i brzina i lakoća u pripremi, a ukus je ono što je broj jedan kada su njene ideje u pitanju!

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora
  • 3 jajeta
  •  čaša jogurta (180g)
  • 200g tvrđeg kravljeg sira
  • 2 kašike pavlake
  • 150g feta sira
  • malo kisele vode
  • pola kesice praška za pecivo
  • ulje za premazivanje kora
  • mast za podmazivanje tepsije
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Milica 👩🏻‍🍳 (@zalogaj_mr)

Priprema:

Izmrvite sir, a sa strane ulupajte tri jaja pa pomešajte sa sirom. Dodajte jogurt, pavlaku, fetu i kiselu vodu i sve lepo žicom promešajte. Na kraju dodajte prašak za pecivo. 

Namastite tepsiju, obložite dno i zidove korama, a zatim gužvajući svaku koru potopite u fil i ređajte usko jednu pored druge. Namažite uljem, savijte donje kore i sve lepo ušuškajte pa stavite u zagrejanu rernu da se peče dok fino porumeni.

Prijatno!

 

 

Obožavaš pevati? Sanjaš o nastupu na velikim pozornicama? Vreme ti je da se prijaviš na novi glazbeni show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 evra i pokaži što znaš!

Poseti www.roosvaaj.rs