Napravite savršene lazanje za tili čas!

canva
Započnite kulinarsku čaroliju uz naš recept za sočne lazanje sa slojevima mesa, bešamela i ukusnog sira. Pratite korake i uživajte u savršenstvu svakog zalogaja ovog omiljenog jela!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 grama mlevenog junećeg mesa
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • dve kašičice mešavine začina
  • dve kasike pirea od paradajza
  • dve veće solje vode
  • 500 ml mleka
  • dve velike kašike brašna
  • 50 grama maslaca
  • kašičica mešavine začina
  • malo seckanog peršuna
  • pakovanje kora za lazanje

Priprema:

Na malo ulja propržiti luk i meso. Kada je meso gotovo, dodati začine i dve šolje vode. Kada voda provri, ugasiti šporet i dodati dve kašike paradajz pirea. Dobro promešati. U šerpu staviti 50 grama maslaca da se istopi, zatim dodati mleko i čekati da se ugreje. Nakon toga, dodati dve kašike brašna prethodno umućene u malo hladnog mleka (da se ne bi stvarale grudvice). Dobro mešati dok se ne zgusne. Na kraju, dodati začine i peršun. Lazanje pripremiti prema uputstvu sa kesice, neke je potrebno prethodno skuvati, dok na nekima nema uputa, mada bi i njih bilo poželjno prethodno skuvati jer će biti ukusnije. U maloj tepsiji za lazanje 20x30 slagati redom: lazanje, bešamel, fil od mesa i malo rendanog sira. Tako ređati dok se ne potroši materijal. Poslednji sloj preliti samo bešamelom. Ostaviti preko noći u frižideru kako bi kore upile bešamel sos (tada su mnogo sočnije). Peći oko 30 minuta sa folijom preko na 250 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 20-ak minuta na 200 stepeni. Kada su gotove, isključiti rernu, na lazanje staviti rendani sir i vratiti još 5 minuta u rernu, odnosno dok se sir ne istopi. Izvaditi lazanje i ostaviti oko 5-10 minuta da odstoje na sobnoj temperaturi, ne seći odmah.

Prijatno, uživajte!

 

Poseti www.roosvaaj.rs