Napravite "kineze" kod kuće uz ovaj lagani recept!

canva
Kako Kinezi danas proslavljaju Novu godinu, možda bismo mogli makar u mislima da im se pridružimo kada je hrana u pitanju. OK, možda baš i nismo svi vični sa štapićima, ali kada su ukusi u pitanju, kladimo se da uz pomoć ovog recepta možemo da ih iskopiramo
Vidi originalni članak

Ako ste ljubitelj kineske kuhinje i rado eksperimentišete u kuhinji, ovaj recept biste mogli da isprobate kao osnovu. Ukoliko se dodatno poigrate, možete da dodate piletinu, pečurke, a možete i kao prilog da koristite pirinač. Sve je stvar ukusa!

Sastojci:

  • 300g svežeg kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1 parče celera
  • 2 veće glavice luka
  • 2 manje tikvice
  • 1 crvena paprika 
  • Šaka suvih vrganja*
  • 50ml soya sosa
  • 1 kašika senfa
  • Kari, biber, so
  • Ulje
  • Pirinčane nudle ili obične špagete


Priprema:

Na srednjoj temperaturi uz malo ulja propržiti luk isečen na mesece i šargarepu na kolutiće. Potrebno je da povrće poprimi malo masnoće, da se malo proprži, ali da zadrži hrskavost. Dakle, pržite ga 3-4 minuta. Luk i šargarepu izvadite, pa ubacite seckane tikvice, celer i kupus. Izvadite povrće iz tiganja, pa upržite papriku. Sve povrće pomešati u nekoj posudi pa dodati vrganje koje ste natopili u vodi i ocedili. U tiganj sipati soya sos i senf i samo kratko prokuvati, dodati povrće i promešati pa skloniti sa ringle. Začiniti po ukusu i poslužiti uz špagete, nudle ili pirinač.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs