Napravite domaći džem od jabuka i suvog grožđa!

canva
Karamelizovane jabuke bogatog ukusa uz nekoliko dodataka biće vam idealan izbor za doručak uz parče prepečenog tosta, ali i uz palačinke. Napravite džem od jabuka i uživajte u njegovom ukusu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 šoljica oljuštenih i isečenih na kockice jabuka
  • 1/2 šolje vode
  • 1/2 kašičice putera
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 pakovanje pektina u prahu
  • 3 šolje šećera
  • 2 šolje tamno smeđeg šećera
  • suve grožđice

Priprema:

  1. Jabuke stavite u dublji lonac, pa dodajte vodu, puter, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanile. Kuvajte na laganoj vatri, često mešajući, dok jabuke ne omekšaju.
  2. Dodajte pektin i dovedite do ključanja uz stalno mešanje.  Kada ova mešavina provri, dodajte šećer. Pomešajte šećere sa voćem i dovedite do punog ključanja. Dodajte suvo grožđe po želji, pa kuvajte par minuta, stalno mešajući da se ne zalepi, a zatim sklonite sa vatre.
  3. Po želji, jabuke možete izblendati, a ako više volite cele komade voća, ovaj korak možete izostaviti.
  4. Sipajte džem u sterilisane tegle, zatvorite i ostavite u ključaloj vodi 10 minuta nalivajući do poklopca da se džem pasterizuje.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs